If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз специално за Лики Моли съм чувал много добри работи.
Сега съм с такова, 5-40
Колегата Пинко също горещо го препоръчва, на базата на опита си.Според мен е също много добро масло.За дизеляка е много добро 10-40 с молибденова добавка, имат и специално такова за дизел.
Ето и инфо, обърни внимание на това което написал Пинко.
Прегледах спецификацията на "Селения Турбодизел" .
За турбо дизелови с механична поимпа дават 10 000км, а за JTD-двигателите пише 20 000км. Но не пише на колко периодино се сменя дори и да не си навил километрите, на 12 или на 24 месеца? Някой може ли да отговори на този въпрос? Благодаря
Колкото по често, толкова по добре. Две години е голям срок, добре е около година, ако не си навъртял КМ. Препоръчва се и сезонната смяна-една за зимата и есента, едно за пролетта и лятото.
АЗ карам все с пълни синтетики, преди Тутела, сега взех Лики, не виждам никаква разлика, но ги смянам в рамките на година.По принцип пълната синтетика е най устойчива на стареене.
Колкото по често, толкова по добре. Две години е голям срок, добре е около година, ако не си навъртял КМ. Препоръчва се и сезонната смяна-една за зимата и есента, едно за пролетта и лятото.
АЗ карам все с пълни синтетики, преди Тутела, сега взех Лики, не виждам никаква разлика, но ги смянам в рамките на година.По принцип пълната синтетика е най устойчива на стареене.
Та и аз имам един въпрос...
Маслото ще го сменям в края на месеца и съм решил да сложа Лики-Моли, но какво точно да бъде...
Като се има предвид че ще се използва есен-зима 5W40 ли да бъде или...
Та и аз имам един въпрос...
Маслото ще го сменям в края на месеца и съм решил да сложа Лики-Моли, но какво точно да бъде...
Като се има предвид че ще се използва есен-зима 5W40 ли да бъде или...
Колата ми е на 255 000 км. (уш реални) предишния собственик казва,че е карана със Selenia TurboDiesel 10W40, аз имам една смяна със същото масло.Колата не ми гори масло и не доливам.Но забелязвам,че повечето хора във форума препоръчват Selenia WR Diesel 5w40, но за мойте километри не е ли малко "тъничко" това масло и би ли почнала колата да го гори.Друго което забелязвам е че отговаря на стандарта на API CF ,докато TurboDiesel 10w40 по стандарта на API e CD, а не както го дава производителя CF (поне във Autodata).Ako някой не го затруднява отпред има лепенка с препоръка за масло, но мойта е изтрита точно за дезела и немога да видя какво пише та ако може да го снима и пусне да се види. И сега оставам разколебан с какво масло да карам.Благодаря
Колата ми е на 255 000 км. (уш реални) предишния собственик казва,че е карана със Selenia TurboDiesel 10W40, аз имам една смяна със същото масло.Колата не ми гори масло и не доливам.Но забелязвам,че повечето хора във форума препоръчват Selenia WR Diesel 5w40, но за мойте километри не е ли малко "тъничко" това масло и би ли почнала колата да го гори.Друго което забелязвам е че отговаря на стандарта на API CF ,докато TurboDiesel 10w40 по стандарта на API e CD, а не както го дава производителя CF (поне във Autodata).Ako някой не го затруднява отпред има лепенка с препоръка за масло, но мойта е изтрита точно за дезела и немога да видя какво пише та ако може да го снима и пусне да се види. И сега оставам разколебан с какво масло да карам.Благодаря
Принципно е хубаво да караш с WR-а, но до сега щом не си просто си продължавай с TurboDiesel 10W40, няма да имаш никакви проблеми
Колеги споделете къде аджеба в Пловдив и на каква цена ориентировъчно могат да се намерят въпросните Аджип революшън 5-40W и Селенията WR Disel 5-40w.Благодаря ви предварително.
Колеги имам един въпрос, може би е леко глупав но не знам отговора.На описанието на маслото на Selenia TurboDiesel 10w40 пише следното:
TURBO DIESEL-10w40-5L
Трибазово синтетично масло, с изключително подходяща формула за дизелови многоклапанни и турбо мотори. Предотвратява отлагането на карбонов нагар при предкамерно горене на моторите с индиректно впръскване, като осигурява удължен пробег от 20 000 км. при дизеловите и 10 000 км. при турбодизеловите двигатели!
При JTD двугателите смяната на 10 000 или на 20 000км ?
Comment